top of page

1. novomanželský tanec – výber skladby


1. svadobný tanec. Moment momentov. Úvod každej svadobnej párty. Okamih, kedy Vás sleduje azda každé živé stvorenie v sále. Od nedočkavých hostí, cez objektív kamerana, fotografa až po vytrénované očko personálu. Časy, kedy sa prišli pozrieť i zvedavé pani kuchárky už pomynuli. No, to neznamená, že Váš výkon bude-nebude hodnotený aj v kuchyni. Ak by som to mal zhrnúť jedným slovom, tak prvý tanec je ako celebrita a všetci ostatní su nenásytní paparazzi.

Na úvod dobré, nie? Najvyšší čas nájsť si trénera a nedeľné večery tráviť v tančiarni. A tí, ktorí to majú trošku drevenejšie, tak rovno prestávajú rozmýšať o prvom tanci, alebo utekajú za nastávajúcou. Niééé. Stojte! Nikam nechoďte! To ja utiahnem svoje postroje a vy ich naopak ešte viac povolíte. To len ja som potreboval začať.

V tomto článku Vám neponúknem zoznam konkrétnych skladieb, názvy interprétov, ale dám návod. Návod, ktorý poznáte, ktorý píše Váš život a poviem len to, čo ste dávno vedeli a motivujem Vás k výberu.

Odložte strach z prvého tanca. Nemyslite na to, čo si o Vás povedia ostatní. Je to Váš večer! Buďte sami sebou, buďte skutoční. Je jedno, či ste tanečníci. Je jedno, či viete alebo neviete tancovať. Spravte to podľa seba.

V dnešnej dobe internetu. Nie je problém si nájsť inšpiráciu. Určite ste už aj vy videli najšialenejší First Wedding dance, ktorý má už skoro 10 000 000 zhliadnutí. Posúďte sami: https://youtu.be/8o9lOCh_XvI

Ale je to aj u nás na Slovensku tak? No, po pravde, sme trošku konzervatívnejší. Moc nešpekulujeme, snažíme sa držať pri zemi. Sme ostýchavejší. Pravda je aj tá, že na tréning moc čas nemáme. Ale! Každý sme jedinečný a prvý tanec by mal

vychádzať z vnútra. Spravte to ako to cítite. Letíte si predsa pre kúsok malej slávy. Ak po nej netúžite dajte to tiež najavo. Skladby hovoria za Vás a ľudia to vnímajú. Ak si pýtate radu odo mňa ja Vám ju nedám, nie, žeby som nechcel. Možno niektorí z mojich kolegov djov, ktorého ste si vybrali, Vám naservíruje na podnose kvantum skladieb. No nikdy to nebude o Vás. Mojou radou je. Povoliť fantáziu. Zaloviť v pamäti. Spomenňe si na zážitky a skladba pre prvý tanec je tu! Kľudne aj tá pomalá, na ktorú ste si práve spomenuli, alebo rýchla. Je to fuk, či je to valčík, tango. Kľudne i cha-cha. A ak sa neviete rozhodnúť medzi dvoma obľúbenými. Dajte obidve! Jednoducho to, čo sa nám môže zdať trápne, bude naopak úspechom. Keď hovorím za seba, pomôžem Vám s ich zmixovaním.

Videá, ktorými ste sa inšpirovali na youtube. Verte, že čas na tréning nebude! Česť výnimkám. Spravte to spontánne. I keď je pravdou, že človek nikdy nevie, čo objaví v sebe pri návšteve kurzov, alebo doma v kuchyni. A tiež viem, že to robíte pre toho druhého. No dobre. Každopádne zvážte svoje možnosti a nič nesiľte. 1. tanec bude výsledkom a publikum povie svoj ortieľ.


Ak patríte medzi perfekcionalistov, navštevujete 2x do týždňa školu tanca, nenechávate nič na náhodu a jednoducho chcete, aby Váš prvý tanec doslova vyrazil dych každému hosťovi, tak určite nezabudnite na atmosféru. Tú dodáva osvetlenie, ktorým disponuje DJ. Správne ľadené osvetlenie vie do veľkej miery ovplyvniť a umocniť zážitok, ktorý vzniká, resp. ten, ktorý chceme docieliť. No, častokrát stačí málo k tomu, aby sme ten zážitok dosiahli. V jednoduchosti je krása. Mnohokrát sa stáva, že svetelné efekty idú bokom a necháme vyznieť len atmosféru výzdoby. Väčšinou sa tanec odohráva až po zotmení. Nezabudnite preto vyzdobiť svadbu svetielkami! V tomto prípade platí, že sa nebojte osloviť profesionálov a nechajte si poradiť. No, ešte raz použijem vetu. V jednoduchosti je krása.

A na záver už len toľko. Možno to bude znieť blbo, ale keď tancujete, tak ako DJ som Vašimi očami, kontroľujem Váš tep. Počujem ako silno Vám bije srdce a nerozpoznateľným, či dokonca inštiktívnym spojením, v prípade malého zaváhania. Som ten , ktorý hádže záchranné koleso... No, snáď sme sa pochopili :D:D. Smeroval som k tomu, že som na Vašej strane. Ten, ktorý tieto chvíle

rovnako prežíva spoločne s Vami. A som ten, ktorý má tú čarovnú paličku a vie povedať Vašim hosťom: „ Toto bol prvý novomanželský tanec, ktorý si zaslúži veľký potlesk. :D. Teším sa, držte sa.

Single post: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page